Bespaar tot wel 25% op uw toevoegingen aan drinkwater!

 In Algemeen, Tips

Bespaar tot wel 25% op uw toevoegingen aan drinkwater!

Een wisselende waterdruk in drinkwaterleidingen is een veelvoorkomend verschijnsel, maar niet iedereen is er zich van bewust. Waardoor wordt dit precies veroorzaakt en wat zijn de mogelijke gevolgen?

Meestal is een wisselende waterdruk terug te voeren naar het leidingsysteem of de stalbezetting. Denk hierbij aan drukverlies door een te kleine diameter van de waterleiding, teveel dieren op 1 aanvoerleiding, of een drinkwaterinstallatie die zorgt voor drukschommelingen. Daarnaast kan ook het tijdstip van voeren tot een piekopname leiden. Veel genoemde gevolgen van deze drukschommelingen zijn een wisselende wateropname, luchtintreding in uw leidingen, natte stallen en verstopte drinknippels.

Wat veel bedrijven zich onvoldoende realiseren is dat deze drukschommelingen ook een negatief effect hebben op het functioneren van de doseerapparatuur. Dit omdat de meeste doseerpompen zijn gekalibreerd met een bepaalde tegendruk. Wanneer deze druk stabiel blijft in de hele waterinstallatie zal de doseerpomp juist functioneren. Echter in de praktijk zien we dat de ingestelde werkdruk vaak niet gelijk is aan de druk op de waterleiding in de stal, of dat de waterleidingdruk in de stal sterk wisselt.

Wanneer de waterdruk niet constant is, zal dit in eerste instantie onopgemerkt blijven. Als we echter gaan kijken naar een langere periode dan zien we dat de hoeveelheid product die u doseert tot wel 25% kan afwijken van de geplande dosering.

Wij hebben de ideale oplossing: onze nieuwe Optimus® doseermodule doseert de juiste hoeveelheid vloeistof ongeacht de waterleidingdruk in het drinkwatersysteem!

Verder is deze module door het gebruik van een zeer nauwkeurige watermeter ook bij lage wateropname betrouwbaar.

Meer informatie over deze innovatieve doseermodule vind u in de brochure.

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //