BalansDe productie en diergezondheid van uw veestapel staan in direct verband met de energieopname. Om de energieopname te ondersteunen heeft Kanters verschillende producten ontwikkeld die de energievoorziening van uw veestapel beïnvloeden. Deze producten zijn onder te verdelen in 2 productcategorieën; broeiremmers en drenches.

Kanters heeft meerdere broeiremmers voor TMR-rantsoenen in haar assortiment. Voor goede productieresultaten is naast de smakelijkheid van uw voer, ook de voedingswaarde belangrijk.

balans-bij-rundvee

Vooral tijdens periodes met warm weer en bij eenmaal daags voeren kan het een grote uitdaging zijn om de ruwvoerkwaliteit te behouden. Indien uw ruwvoer gevoelig is voor broei is er een grotere kans dat uw koeien minder droge stof opnemen, dat gisten en schimmels de kans krijgen om explosief te groeien (waardoor zij toxinen kunnen produceren) en dat uw voerverliezen toenemen. Alle broeiremmers van Kanters zijn op basis van organische zuren zoals mierenzuur en propionzuur.

Tijdens de transitieperiode van melkkoeien treedt meestal een energietekort op. De oorzaak hiervoor ligt vaak in de energiearme droogstandrantsoenen, de beperkte voeropnamecapaciteit en de (te snel) opstartende melkproductie. Speciaal voor deze periode heeft Kanters enkele drenches ontwikkeld als perfecte aanvulling op het stalrantsoen.

Oplossingen

Oplossingen op maat

Wij bieden voor allerlei situaties en gezondheidsissues oplossingen op maat aan. Onze innovatieve producten leveren een positieve bijdrage aan het herstel van de diergezondheid, reduceren van het antibioticagebruik en verbeteren van uw technisch bedrijfsresultaat.

Welk product het beste bij uw situatie past? Dat hangt af van uw bedrijfsomstandigheden en gezondheidsissues. Neem voor meer informatie en advies contact met ons op door te bellen naar
+31 (0) 499-425 600 of vul ons contactformulier in.

Bel mij terug

Voordelen van vloeibare voedingstoffen

Zieke dieren blijven drinken

Ziekte resulteert vaak in een verminderde voeropname terwijl de wateropname op peil blijft. Hierdoor zijn zieke dieren gemakkelijker via het drinkwater te ondersteunen.

Snel en adequaat ingrijpen 

Door het toevoegen van vloeibare voedingssupplementen aan het drinkwater kan er snel en adequaat ingegrepen worden. Voeding via drinkwater is eenvoudig opneembaar en snel beschikbaar.

Zelf de gebruiksperiode bepalen

De gebruiksperiode kan zelf bepaald worden. Met één eenvoudige handeling kan de product inzet voortgezet of gestopt worden.

Stallen en afdelingen apart doseren 

Dieren kunnen per stal of afdeling apart ondersteunt worden. Wanneer additieven aan het voer toegediend worden is dit meestal niet mogelijk.

Maakt het rantsoen compleet 

Om het rantsoen aan te vullen of compleet te maken kunnen mineralen en vitaminen zeer eenvoudig via het drinkwater worden toegevoegd. Dieren krijgen zo de benodigde nutriënten binnen op het juiste moment.

Zowel preventief als acuut te gebruiken

Vloeibare voedingssupplementen zijn zowel preventief als bij situaties waar acuut gehandeld moet worden in te zetten.

Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //