Optimale darmgezondheid bij pluimvee 

Een optimaal functionerend afweersysteem voor een goede gezondheid
en nóg meer rendement
De hedendaagse pluimveehouderij vraagt het uiterste van dieren. Een optimale darmgezondheid is essentieel om kippen te laten presteren naar hun genetische potentie. Wanneer deze dieren worden geconfronteerd met stress kan dit kan leiden tot verstoring van de darmflora en beschadiging van de cellen in de darmwand.

Met de inzet van Aqua-clean®, Intesti-Flora® en Ultimate Acid wordt de darmflora van kippen maximaal ondersteund. Aqua-clean® zorgt voor schoon en hygiënisch drinkwater en het preventieve karakter van de Intesti-Flora en Ultimate Acid zorgen voor een effectieve vertering van een optimaal functionerend afweersysteem.

Gezamenlijk zorgt het gebruik van deze producten voor een optimale darmgezondheid bij pluimvee.

istock-971503912_groot_v3

Voor meer informatie download de whitepaper onderaan de pagina

Het belang van schoon drinkwater

De gezondheid van een dier wordt sterk bepaald door de hygiëne van het drinkwater. Drinkwatersystemen moeten regelmatig goed worden gereinigd, anders treedt er vervuiling (biofilm) op en dat kan een bron worden voor groei van micro-organismen. Vervuild drinkwater is niet altijd met het blote oog te zien. Dieren kunnen wel ziek worden en de productieresultaten worden slechter. Vooral bij jonge dieren, als de temperatuur hoog is en de doorstroomsnelheid van het water laag, is er een verhoogd risico op groei van micro-organismen. Vervuiling in drinkwatersystemen ontstaat door neerslag van ijzer, mangaan en calcium. Maar ook toevoeging van medicijnen, vaccinaties en additieven laat residuen achter in het systeem. Aqua-clean® verzekert hygiënisch water en een schoon systeem.

water

Intesti, voor een goede darmgezondheid

Wanneer dieren geconfronteerd worden met veranderde omstandigheden of stress, kan dit een negatief effect hebben op het maagdarmkanaal (o.a. verstoring van de darmflora en beschadiging darmepitheel) en de diergezondheid. Om uw dieren maximaal te ondersteunen tijdens deze momenten heeft Kanters de Intesti-lijn ontwikkeld. De Intesti-producten zijn erop gericht om de darmgezondheid van uw dieren extra te ondersteunen tijdens stressvolle periodes. Daarnaast reduceren ze het aantal pathogene micro-organismen, leveren ze een positieve bijdrage aan het herstel van beschadigd darmepitheel en ondersteunen ze het immuunsysteem. Dit zal leiden tot een lager gebruik van antibiotica, betere technische resultaten en fittere dieren.

Optimale darmgezondheid met de inzet van het Kanters darmgezondheidsprogramma voor pluimvee

afbeelding-darmgezondheid-pluimvee
logo_intesti-flora_rgb

Optimale darmflora

intesti-flora-packshot-10-ltr

Intesti-Flora® is een vloeibaar supplement voor een optimale darmflora. Het is gebaseerd op koperchelaten en organische zuren, waaronder melkzuur, propionzuur en sorbinezuur. Daarnaast bevat Intesti-Flora® prebiotica in de vorm van fructo-oligosacchariden. Intesti-Flora® wordt succesvol ingezet voor een goede darmfunctie tijdens de opstart, voor en na voeromschakelingen, na vaccinaties en ter ondersteuning van de eiwitvertering in het maagdarmkanaal.

De eerste levensweken van het kuiken zijn cruciaal voor en gezond en productief leven. Een goed ontwikkelde en functionerende darm heeft het vermogen om voedingsstoffen op te nemen en efficiënt te kunnen groeien. Daarnaast heeft de darm invloed op het vermogen om het lichaam te  beschermen tegen ziektes. De microbiota in de darm spelen hierbij een essentiële rol. Een gezonde darmflora helpt onder andere bij de vertering en bescherming tegen pathogenen. Een veelvoorkomend resorptieprobleem in de darmen is het Mal-Absorptie Syndroom (MAS). Deze multifactoriële aandoening ontstaat door infecties in het maagdarmkanaal resulterend in lage groei en laesies in de dunne darm. Door de unieke samenstelling van Intesti-Flora® wordt de darmflora positief beïnvloed. Dit resulteert in een gezonde darm welke bestand is tegen potentiële ziekteverwekkende bacteriën en in staat is om efficiënt voedingsstoffen op te nemen.

Bezoek de productpagina voor meer informatie over Intesti-Flora®.

product-logo-ultimate-acid-without-background

Effectieve vertering

packshot-ultimate-acid-20-liter

Ultimate Acid is gebaseerd op een synergetische mix van organische zuren en koper- en zinkchelaten. Ultimate Acid verhoogt de natuurlijke barrière van de krop en maag van het kuiken. Het stimuleert de vertering en opname van voedingsstoffen. Daarnaast helpt Ultimate Acid bij het behouden van een  optimale balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën en ondersteunt het de ontwikkeling van het maagdarmkanaal. Een optimale functionaliteit van het maagdarmkanaal is essentieel voor duurzame dierlijke productie. Direct na uitkomst ontwikkelen de darmen zich in hoog tempo.

Doordat het lichaam op jonge leeftijd nog volop in ontwikkeling is, is het kuiken gevoeliger voor pathogene micro-organismen zoals E. coli en Salmonella. Stressvolle momenten, zoals voerovergangen, veranderingen in klimaat, vaccinatie of antibiotica behandeling hebben schadelijke gevolgen voor de ontwikkeling van het maagdarmkanaal. Tijdens stressmomenten verhoogt de pH van de maag en worden minder enzymen geproduceerd. Dit resulteert in onverteerde voedingsstoffen, die niet opgenomen kunnen worden door het lichaam, wat vervolgens zorgt voor een verstoorde darmflora.

Bezoek de productpagina voor meer informatie over Ultimate Acid.

logo-aqua-clean

Krachtige desinfectant voor een hygiënisch schoon resultaat in uw drinkwatersysteem

aqua-clean-packshot-10-liter

Als de wateropname toeneemt, is een schoon drinksysteem erg belangrijk. Geen verstopte drinknippels of vervuilde drinklijnen meer met Aqua-clean®. Aqua-clean® reinigt en desinfecteert drinkwatersystemen. Aqua-clean® is gebaseerd op waterstofperoxide gestabiliseerd met een speciaal complex met zilver. Deze combinatie zorgt voor een lange en krachtige werking van Aqua-clean®.

Bezoek de productpagina voor meer informatie over Aqua-clean®.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie
Meer weten over optimale darmgezondheid en hoe onze oplossingen daar aan bij kunnen dragen? Neem telefonisch contact met ons op +31 (0) 499-425 600 of stuur ons een e-mail naar info@kanters.nl.

Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //