Optimale darmgezondheid bij varkens 

Een optimaal functionerend afweersysteem voor een goede gezondheid
en nóg meer rendement
De hedendaagse varkenshouderij vraagt het uiterste van dieren. Een optimale darmgezondheid is essentieel om varkens te laten presteren naar hun genetische potentie. Wanneer dieren worden geconfronteerd met stress kan dit leiden tot verstoring van de darmflora en beschadiging van de cellen in de darmwand.

Met de inzet van Aqua-clean®, Intesti-Forte en Ultimate Acid wordt de darmflora van varkens maximaal ondersteund. Aqua-clean® zorgt voor schoon en hygiënisch drinkwater en het preventieve karakter van de Intesti-Forte en Ultimate Acid zorgen voor een effectieve vertering van een optimaal functionerend afweersysteem.

Gezamenlijk zorgt het gebruik van deze producten voor een optimale darmgezondheid bij varkens.

varkens-darmgezondheid-voorzijde-leaflet

Voor meer informatie download de whitepaper onderaan de pagina

Het belang van schoon drinkwater

De gezondheid van een dier wordt sterk bepaald door de hygiëne van het drinkwater. Drinkwatersystemen moeten regelmatig goed worden gereinigd, anders treedt er vervuiling (biofilm) op en dat kan een bron worden voor groei van micro-organismen. Vervuild drinkwater is niet altijd met het blote oog te zien. Dieren kunnen wel ziek worden en de productieresultaten worden slechter. Vooral bij jonge dieren, als de temperatuur hoog is en de doorstroomsnelheid van het water laag, is er een verhoogd risico op groei van micro-organismen. Vervuiling in drinkwatersystemen ontstaat door neerslag van ijzer, mangaan en calcium. Maar ook toevoeging van medicijnen, vaccinaties en additieven laat residuen achter in het systeem. Aqua-clean® verzekert hygiënisch water en een schoon systeem.

water

Intesti, voor een goede darmgezondheid

Wanneer dieren geconfronteerd worden met veranderde omstandigheden of stress, kan dit een negatief effect hebben op het maagdarmkanaal (o.a. verstoring van de darmflora en beschadiging darmepitheel) en de diergezondheid. Om uw dieren maximaal te ondersteunen tijdens deze momenten heeft Kanters de Intesti-lijn ontwikkeld. De Intesti-producten zijn erop gericht om de darmgezondheid van uw dieren extra te ondersteunen tijdens stressvolle periodes. Daarnaast reduceren ze het aantal pathogene micro-organismen, leveren ze een positieve bijdrage aan het herstel van beschadigd darmepitheel en ondersteunen ze het immuunsysteem. Dit zal leiden tot een lager gebruik van antibiotica, betere technische resultaten en fittere dieren.

Optimale darmgezondheid met de inzet van het Kanters darmgezondheidsprogramma voor varkens

afbeelding-darmgezondheid-varkens
logo_intesti-forte_rgb

Sterk immuunsysteem

intesti-forte-packshot-10-ltr

Intesti-Forte is een dieetvoeder dat bij uitstek geschikt is voor de varkenshouderij. Door de combinatie van zinkchelaten, lysine en methionine wordt het immuunsysteem maximaal ondersteund en bevordert het een snel herstel van de darmgezondheid. Verder is Intesti-Forte breed inzetbaar en geschikt voor toediening via het drinkwater. Stressvolle periodes (infecties, hittestress, vaccinaties) kunnen gezondheids- en verteringsproblemen veroorzaken waardoor de technische resultaten verminderen. Om uw dieren te ondersteunen tijdens dergelijke kwetsbare periodes is Intesti-Forte zeer geschikt. Hierdoor krijgen pathogene bacteriën geen kans meer en blijven de dierprestaties op niveau. Dit uit zich onder andere in een hogere groei, een verbeterde voederconversie en een verlaagd uitvalpercentage.

Bezoek de productpagina voor meer informatie over Intesti-Forte.

product-logo-ultimate-acid-without-background

Effectieve vertering

packshot-ultimate-acid-20-liter

Ultimate Acid is gebaseerd op een synergetische mix van organische zuren en koper- en zinkchelaten. Ultimate Acid verhoogt de natuurlijke barrière van de maag van het varken en het stimuleert de vertering en opname van voedingsstoffen. Daarnaast helpt Ultimate Acid bij het behouden van een optimale balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën en ondersteunt het de ontwikkeling van het maagdarmkanaal. Een optimale functionaliteit van het maagdarmkanaal is essentieel voor duurzame dierlijke productie. Direct na de geboorte van biggen ontwikkelen de darmen zich in hoog tempo.

Het spenen is een stressvolle periode, welke implicaties geeft voor de ontwikkeling van het maagdarmkanaal. Tegelijkertijd ondervindt het lichaam een verhoogde vatbaarheid voor pathogene micro-organismen zoals E. coli en Salmonella. Deze veranderingen zijn schadelijk voor de lichaamsontwikkeling en kunnen bovendien levenslang zichtbaar blijven. Door blootstelling aan stressmomenten op jonge leeftijd is het varken op latere leeftijd gevoeliger voor stress door bv. veranderingen in de leefomgeving. Dit kan de opname van voedingsstoffen, de groei van het lichaam en de immuun functie negatief beïnvloeden.

Bezoek de productpagina voor meer informatie over Ultimate Acid.

logo-aqua-clean

Krachtige desinfectant voor een hygiënisch schoon resultaat in uw drinkwatersysteem

aqua-clean-packshot-10-liter

Als de wateropname toeneemt, is een schoon drinksysteem erg belangrijk. Geen verstopte drinknippels of vervuilde drinklijnen meer met Aqua-clean®. Aqua-clean® reinigt en desinfecteert drinkwatersystemen. Aqua-clean® is gebaseerd op waterstofperoxide gestabiliseerd met een speciaal complex met zilver. Deze combinatie zorgt voor een lange en krachtige werking van Aqua-clean®.

Bezoek de productpagina voor meer informatie over Aqua-clean®.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie
Meer weten over optimale darmgezondheid en hoe onze oplossingen daar aan bij kunnen dragen? Neem telefonisch contact met ons op +31 (0) 499-425 600 of stuur ons een e-mail naar info@kanters.nl.

Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //