Healthy Pig
Gezonde dieren die zorgen voor werkplezier en een goed rendement

Healthy Pig is een innovatieve maatwerkoplossing voor werkplezier en gemak, diergezondheid en rendement waarmee gestuurd wordt op een optimaal resultaat. Door inzet van producten via het drinkwater met optimale doseertechniek, structurele monitoring van het drinkwater(systeem) en technische resultaten kunnen we een zo hoog mogelijk effect bereiken bij de dieren, waardoor gemak, werkplezier, welzijn, gezondheid en rendement substantieel verbeteren.

  • Verbeterde dierenwelzijn
  • Meer gemak en werkplezier
  • Meer rendement
  • Reductie van antibiotica
  • Drinkwaterhygiëne
  • Structurele watermonitoring
  • Optimale doseertechiek en inzet van producten
  • Maatwerk oplossingen

Wilt u meer informatie over Healthy pig, structurele watermonitoring of een optimale doseertechniek?

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Wat lossen wij voor u op?

Het realiseren van aantoonbare resultaten kan alleen door in de praktijk continu op zoek te zijn naar verbeteringen. Samen met u bepalen we de aanpak en komen we tot een totaaloplossing die voor u werkt. Met Healthy Pig worden vraagstukken behandeld zoals; ‘Hoe reduceer ik uitval?’, ‘Hoe optimaliseer ik de natuurlijke groei?’, en ‘Hoe verlaag ik het besmettingsrisico op mijn bedrijf?’.

Hoe doen wij dat dan?

Werkplezier
Het verzorgen van dieren vergt veel aandacht en kennis, maar reguliere verzorging, uitval en ziekte maken het ook een fysiek beroep. Het reduceren van uitval en ziekte draagt dan ook direct bij aan het werkplezier van u en uw werknemers, mits dit efficiënt gebeurt.

Naast het opzetten en naleven van een stappenplan en hulpmiddelen bouwen we regelmatig controlemomenten in waardoor bedrijfszekerheid is gegarandeerd. De begeleiding en uitvoering door Kanters zal bestaan uit een aantal vaste bezoeken per jaar, technische ondersteuning op maat en gezamenlijk zorgen voor een optimale stalomgeving. Daarnaast speelt structurele (water)monitoring een grote rol om zo de waterkwaliteit op peil te houden.

Bij ons kunt u naast vloeibare voedingssupplementen en reiniging- en desinfectiemiddelen ook terecht voor structurele watermonitoring. Om onze aanpak naar minder antibioticagebruik, betere diergezondheid en dierwelzijn te bewerkstelligen, bieden wij ook structurele wateranalyse aan. Met onze watermonitoring kunt u vrij eenvoudig uw drinkwaterkwaliteit in uw stallen verbeteren en op peil houden.

Bespaar tot 25% op drinkwatertoevoegingen. Een wisselende waterdruk in drinkwaterleidingen is een veelvoorkomend verschijnsel, maar niet iedereen is zich van dit probleem bewust. Meestal is een wisselende waterdruk terug te voeren naar het leidingsysteem of de stalbezetting. Daarnaast kan ook het tijdstip van voeren tot een piekopname leiden. Veel genoemde gevolgen van deze drukschommelingen zijn een wisselende wateropname, luchtintreding in uw leidingen, natte stallen en verstopte drinknippels. Daarbij leidt een wisselende waterdruk tot over- of onderdoseren van toevoegingen. Met de Optimus® doseermodule ondervangt u deze doseerproblematiek en behaalt u een optimaal resultaat in uw stal.

Diergezondheid

We behandelen het gehele (drinkwater)proces van bron tot eind. We bekijken onder andere hoe schoon uw leidingen zijn, hoe u uw productgebruik verder kunt optimaliseren en we ondersteunen bij het inzetten van de juiste doseertechniek. Daarnaast bieden we een maatwerkoplossing bij verslijming en verontreiniging van de leidingen:

Een hygiënische omgeving is van essentieel belang voor een succesvolle bedrijfsvoering. Bacteriën, gisten en schimmels zijn potentiële bedreigingen voor zowel de diergezondheid als de bedrijfsresultaten. Zowel het water vanuit de bron als de waterleidingen kunnen een broeinest van pathogene organismen zijn. Deze organismen kunnen biofilm vormen. Schoon drinkwater is daarom, net als een goede bedrijfshygiëne, een eerste stap naar een gezonde leefomgeving. Onze hygiëneproducten helpen u deze gezonde leefomgeving te creëren en te behouden.

Ieder bedrijf en elke situatie is anders. Met onze agrarische achtergrond kennen wij de dagelijkse uitdagingen die veehouders ondervinden vanuit onze eigen praktische ervaring. Wij geven u advies bij het aanzuren van het drinkwater, het reinigen bij verstopping of het behoud van de kwaliteit van het drinkwater. Tevens begeleiden wij u bij het gebruik van onze producten.

Rendement

De essentie voor het behalen van een optimaal bedrijfsresultaat is een goede balans tussen zorgvuldig samengestelde producten en het inzetten van die producten op het juiste moment. Hiermee sturen we dus samen op meer gemak, een betere diergezondheid, werkplezier en een hoger rendement.
Los van het financiële rendement zijn gezondere varkens niet alleen maatschappelijk wenselijk, minder uitval levert ook direct meer arbeidsvreugde op. Met een juiste balans tussen kosten en opbrengsten kan men op een financieel verantwoorde manier een gezond bedrijfsrendement behalen en behouden.

Healthy Pig – want, u wilt toch ook niets liever dan een gezond dier én bedrijf?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Adriaan de Bruijn of Ilonka Wijers.
Sales Manager Benelux – a.debruijn@kanters.nl of 06-27 578 202
Sales Manager Nederland – i.wijers@kanters.nl of 06-55 000 631

Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //