Over Kanters Technics

Kanters Technics logoKanters Technics ontwikkelt, produceert en levert systemen die ingezet worden bij het doseren van vloeibare voedingssupplementen aan water en voer én het reinigen en desinfecteren van drinkwater. Met onze duurzame techniek dragen wij op een efficiënte manier bij aan de diergezondheid en dierenwelzijn in de (intensieve)veehouderij. Het waarborgen van een goede drinkwaterkwaliteit en accurate toediening van voedingssupplementen aan water en voer staan hierbij centraal. Kanters Technics is onderdeel van Kanters Special Products B.V. en draagt door middel van duurzame techniek bij aan de missie en visie van Kanters Special Products BV.

DOSEERMODULE OPTIMUS®

De Optimus® doseermodule is de ideale oplossing voor het automatisch toedienen van vloeibare voedingssupplementen en reinigingsmiddelen aan het drinkwater in de (intensieve) veehouderij.Doseerpomp doseertechniek

 

 

 

 

 

  • Constante dosering ongeacht de leidingdruk
  • Betrouwbaar, ook bij lage wateropname!
  • Perfecte verdeling van uw toevoegingen in het drinkwater
  • Hoog gebruiksgemak door eenvoudig en solide ontwerp

 

 

 

 

Constante dosering
Door een wisselende wateropname of gebruik van een drukverhoger kan de leidingdruk in uw drinkwatersysteem sterk variëren. Een doseermodule met enkel een injectieventiel zal daardoor afwijken in zijn dosering. Door het gebruik van een drukhoudventiel geeft de Optimus® doseermodule een constante afgifte van vloeistof, ongeacht de leidingdruk.

Betrouwbaar, ook bij lage wateropname
Een veel voorkomend probleem bij een lage wateropname in de stal, bijvoorbeeld in de eerste week bij kuikens, is dat de doseerpomp niet of onjuist doseert. Een belangrijk aandachtspunt is de nauwkeurigheid van de watermeter. De Optimus® doseermodule is daarom uitgerust met een losse watermeter met volumetrische meetkamer, die al start bij een wateropname van 3 liter per uur.

Perfecte verdeling van uw toevoegingen door proportionele dosering
De Optimus® doseermodule past zelf de slagfrequentie aan naarmate de wateropname stijgt of daalt. Zo worden de toevoegingen optimaal verdeeld in het drinkwater.

Bestand tegen corrosieve vloeistoffen door gebruik van duurzaam materiaal
Doordat er enkel duurzame materialen zoals RVS, PVDF,PTFE en FPM worden gebruikt, is de Optimus® doseermodule geschikt voor gebruik van de meest corrosieve vloeistoffen.

Automatische ontluchting
De Optimus® doseermodule is voorzien van een automatisch een handmatige ontluchting. De handmatige ontluchting zorgt voor een snelle ontluchting, handig bij het in gebruik nemen van een nieuwe voorraad. De automatische ontluchting zorgt ervoor dat ook gasvormende producten zoals Aqua-clean® zonder problemen worden gedoseerd.

Veel opties voor meer gebruiksgemak
Naast een eenvoudig gebruiksmenu heeft de Optimus® doseermodule ook een aantal standaard opties, zoals een uitgang voor registratie, timer-functie, batch dosering en een start/stop ingang. De Optimus® doseermodule kan ook uitgerust worden met aanvullende opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanzuiglans, voorraadtank en/of niveaumelder.

Adresgegevens

Kanters Technics
De Stater 32
5737 RV Lieshout
The Netherlands
+31 (0) 499-425 600

Contactpersoon

Tommy Vereijken
+31 (0) 646 844 808

contact-locatie-kanters-2

Contactformulier

Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //