Adviesdosering voor conservering brijvoer

 In Nieuws, Tips

Adviesdosering voor conservering brijvoer

 

Brijvoer is erg gevoelig voor bederf, doordat ontwikkeling van gisten en schimmels in het voer kan plaatsvinden. Dit kan leiden tot vermindering van smaak en voedingswaarden, verhoging van de druk in de leidingen en in het ergste geval kan het leiden tot gisting en gasvorming in het varken. Om de ontwikkeling van gisten en schimmels in brijvoer tegen te gaan kunnen organische zuren, zoals Kanters Acid AMY worden toegevoegd. Wanneer zuren aan brijvoer worden toegevoegd om gisting tegen te gaan is het belangrijk dat de juiste dosering wordt bepaald, Kanters doet dit met behulp van een ballontest.

 

 

De ballontest
Bij de ballontest wordt de dosering van Kanters Acid AMY in brijvoer bepaald door het gas dat vrijkomt bij de vergisting op te vangen in een ballon. Het opgevangen gas is op drie manieren zichtbaar (zie afbeelding 1), door volume toename van het brijvoer (2), doordat de ballon zich gevuld heeft met gas (3) of door een combinatie van toename van het volume in het brijvoer en de ballon (4).

 

 

1. Visuele verschillen gasontwikkeling              2. Een voorbeeld uit de praktijk

 

Bij een toename in hoeveelheid organische zuren, zal een afname in gasontwikkeling (=vergisting) waarneembaar zijn (afbeelding 2). Het monster zonder gasvorming met de laagste concentratie zuur, zal de minimale geadviseerde dosering weergeven. In het voorbeeld (afbeelding 2) is het advies 1,5 ltr Kanters Acid AMY/m3 brijvoer.

Met behulp van deze methode kunnen wij de optimale dosering Kanters Acid AMY bij vergisting in brijvoer voor U bepalen.

Meer informatie
Wilt u graag meer informatie over Kanters Acid AMY of een doseringsadvies aanvragen? Bezoek de productpagina van Kanters Acid AMY of neem contact met ons op door te bellen naar 0499-425 600. U kunt ons ook bereiken door een e-mail te sturen naar info@kanters.nl.

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //