Een gezond bedrijfsresultaat door een innovatieve aanpak!

 In Nieuws

Jarenlange kennis en ervaring leidt tot unieke aanpak

Kanters staat voor “Healthy Animals, Healthy Farm”. Al ruim 30 jaar hebben we kennis en ervaring opgedaan omtrent dierenwelzijn en gezondheid op het varkensbedrijf.  Dit vanuit de uitdagingen die spelen bij varkenshouders om dieren op een gezonde manier te laten groeien, terwijl tegelijk gewerkt wordt aan een gezond bedrijfsrendement. Dit heeft geresulteerd in een unieke aanpak: Healthy Pig.

Healthy Pig is een innovatieve aanpak gebaseerd op drie belangrijke pijlers: meer gemak en werkplezier, een betere diergezondheid en rendementsverhoging. Deze pijlers dragen bij aan een optimaal resultaat wat behaald kan worden door inzet van producten via het drinkwater en structurele monitoring van het drinkwater(systeem) en juiste inzet van doseertechniek. Met andere woorden: door het zo efficiënt mogelijk toepassen van producten, kunnen we een zo hoog mogelijk effect bereiken bij de dieren, waardoor welzijn, gezondheid en rendement substantieel verbeteren.

Met Healthy Pig kunnen we door een aantal vaste bezoeken per jaar, technische ondersteuning en advies op maat, gezamenlijk zorgen voor een optimale stalomgeving.  We behandelen het gehele (drinkwater)proces van bron tot eind en we bekijken bijvoorbeeld hoe schoon uw leidingen zijn, of u uw productgebruik verder kunt optimaliseren en we ondersteunen bij het inzetten van de juiste doseertechniek. Daarnaast speelt structurele (water)monitoring tevens een grote rol om zo de waterkwaliteit op peil te houden. Hiermee sturen we dus samen op een betere diergezondheid, meer gemak en werkplezier en een hoger rendement.

 

 

  • Verslijming
   Een hygiënische omgeving is van essentieel belang voor een succesvolle bedrijfsvoering. Bacteriën, gisten en schimmels zijn potentiële bedreigingen voor zowel de diergezondheid als de bedrijfsresultaten. Zowel het water vanuit de bron als de waterleidingen kunnen een broeinest van pathogene organismen zijn. Deze organismen kunnen biofilm vormen. Schoon drinkwater is daarom net als een goede bedrijfshygiëne een eerste stap naar een gezonde leefomgeving. Onze hygiëneproducten helpen u deze gezonde leefomgeving te creëren en te behouden.
  • Productgebruik
   Ieder bedrijf en elke situatie is anders. Met onze agrarische achtergrond kennen wij de dagelijkse uitdagingen die veehouders ondervinden vanuit onze eigen praktische ervaring. Wij geven u advies bij het aanzuren van het drinkwater, het reinigen bij verstopping of het behoud van de kwaliteit van het drinkwater. Tevens begeleiden wij u bij het gebruik van onze producten.
  • Structurele watermonitoring
   Bij ons kunt u naast vloeibare voedingssupplementen en reiniging- en desinfectiemiddelen ook terecht voor structurele watermonitoring. Om onze aanpak naar minder antibioticagebruik, betere diergezondheid en dierenwelzijn in de intensieve veehouderij te bewerkstelligen bieden wij ook structurele wateranalyse aan. Met onze watermonitoring kunt u vrij eenvoudig uw drinkwaterkwaliteit in uw stallen verbeteren en op peil houden.
  • OPTIMUS® doseermodule
   Een wisselende waterdruk in drinkwaterleidingen is een veelvoorkomend verschijnsel, maar niet iedereen is er zich van bewust. Meestal is een wisselende waterdruk terug te voeren naar het leidingsysteem of de stalbezetting. Daarnaast kan ook het tijdstip van voeren tot een piekopname leiden. Veel genoemde gevolgen van deze drukschommelingen zijn een wisselende wateropname, luchtintreding in uw leidingen, natte stallen en verstopte drinknippels. Met de Optimus® doseermodule ondervangt u deze doseerproblematiek en behaalt u een optimaal resultaat in uw stalomgeving.

Los van het financiële rendement zijn gezondere varkens niet alleen maatschappelijk wenselijk, minder uitval levert ook direct meer arbeidsvreugde op. Met een juiste balans tussen kosten en opbrengsten kan men op een financieel verantwoorde manier gezonde varkens houden. Maar waarom is dat juist nu van belang?

De wereld om ons heen en onze sector zijn sterk aan het veranderen. De publieke opinie t.a.v. gezondheid, dier en milieu heeft geleid tot aangescherpte wet- en regelgeving, waaronder antibioticareductie. Tegelijkertijd neemt de wereldbevolking, welvaart en schaarste van grondstoffen toe. Hierdoor wordt efficiënt omgaan met grondstoffen steeds belangrijker. Ook zien we dat het steeds lastiger wordt om voldoende en gekwalificeerd personeel te vinden, waardoor automatisering verder wordt doorgevoerd en gebruiksgemak van producten zeer belangrijk is geworden.

Het realiseren van aantoonbare resultaten kan alleen door in de praktijk continu op zoek te zijn naar verbeteringen en te onderzoeken wat werkt en wat niet werkt. Dit is een voortdurend proces. Dit doen we mede door een aantal scenario’s te schetsen waarin we veelvoorkomende uitdagingen in de stal behandelen en gezamenlijk tot een totaaloplossing komen die voor u werkt. Met Healthy Pig worden vragen behandeld zoals; ‘Hoe reduceer ik uitval?’, ‘Hoe ondersteun ik natuurlijke groei?,Hoe verlaag ik het besmettingsrisico op mijn bedrijf?’, etc.

Want, u wilt toch ook niets liever dan meer rendement en vrolijke werknemers?  

Meer informatie over de maatwerkoplossingen volgt snel….

Bent u geïnteresseerd of wilt u graag weten of dit programma ook bij uw onderneming past? Wij helpen u graag verder! Klik hier

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //