Exolium Hoofmix: nieuwe naam, vertrouwd product.

 In Nieuws

Exolium Hoofmix: nieuwe naam, vertrouwd product.

Exolium® Hoofmix is een hoefbadproduct gebaseerd op koperchelaten en detergenten ter preventie van klauwinfecties. De combinatie van koperchelaten, organische zuren en detergenten zorgt voor een optimale klauwverzorging en een effectieve hechting waardoor huidirritaties tegengegaan worden. Verder is de Hoofmix zeer geconcentreerd waardoor snel een pH daling in het voetbad gerealiseerd word. Hierdoor kunnen meer dieren behandeld worden met een lage dosering.

Toepassing Exolium® Hoofmix:

De adviesdosering is 3% maar afhankelijk van de infectiedruk kan de dosering variëren tussen de 2% en de 5%. Daarnaast is het aan te raden om de klauwen van uw dieren te reinigen met water om de effectiviteit van de behandeling te verhogen. Daarnaast is het belangrijk dat het bad minimaal 150 liter  inhoud heeft en dat er een minimale inhoud is van 1 liter badwater per dier. Mocht uw bad niet voldoen aan deze voorwaarden dient het water tijdig ververst te worden.

Exolium® prevention protocol:

De Exolium Hoofmix is onderdeel van het Exolium® Prevention protocol. Afhankelijk  van de infectiedruk dient de behandeling elke 1 tot 2 weken (2 opeenvolgende dagen)  herhaald te worden.

Indien het Exolium® prevention protocol niet gevolgd wordt is het advies om de behandeling wekelijks te herhalen.

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //