Ontdek dé formule voor schoon drinkwater!

 In Nieuws

Schoon drinkwater is essentieel voor diergezondheid en dierprestaties. Water is één van de hoofd nutriënten, wat betekent dat vervuild drinkwater een serieuze bedreiging vormt voor de gezondheid van uw dieren en de daarbij behorende technische resultaten. Het reinigen en desinfecteren van uw drinkwatersysteem is dus van groot belang.

 

 

 

Doe een systeemcheck:
1. Alles begint bij de bron: de kwaliteit van het water aan het einde van de leiding is natuurlijk grotendeels afhankelijk van de waterkwaliteit van de bron. In grondwater worden regelmatig hoge ijzer-, mangaan- en nitraatgehaltes gevonden. Controleer daarom regelmatig het inkomende water.
2. Temperatuur water: probeer opwarming van het water te vermijden door gebruik van leidingen met de juiste diameter en voldoende doorstroomsnelheid. Een hoge temperatuur bevordert de groei van bacteriën.
3. Dode punten: dode punten of leidingen naar niet gebruikte kranen met stilstaand water zijn een uitmuntende plaats voor biofilm.
4. Doorhangende leidingen: onderin doorhangende leidingen wordt gemakkelijk biofilm gevormd. Om biofilm te voorkomen is het van belang het systeem zo efficiënt en strak mogelijk op te bouwen.
5. Toevoegingen via drinkwater: medicijnen, vaccinaties of zuren kunnen zorgen voor vervuiling van de drinkwaterleiding. Zorg dat u voor en na gebruik van toevoegingen via het drinkwater reinigt met een daarvoor geschikt middel zoals Aqua-clean.

Gebruik Aqua-clean:
Om uw dieren optimaal te kunnen laten presteren is het van belang een goede kwaliteit drinkwater aan te bieden. Door bovenstaande punten te controleren en indien nodig aan te passen bent u op de goede weg! Maar alleen een efficiënt en strak systeem is niet voldoende om uw waterkwaliteit optimaal te houden. Uiterst belangrijk is het regelmatig reinigen met een daarvoor geschikt product. Aqua-clean is gebaseerd op waterstofperoxide gestabiliseerd met een zilvercomplex. Deze combinatie zorgt voor een lange en krachtige werking waardoor wordt gereinigd én gedesinfecteerd.

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //