Optimus doseermodule laat varkenshouder in Noord-Brabant 25% besparen op voedingssupplementen

 In Nieuws

Optimus Doseermodule laat varkenshouder in Noord-Brabant 25% besparen op voedingssupplementen

 

Onze partner van den Akker Aquaservice uit Heeswijk Dinther heeft bij een varkenshouder in
Noord-Brabant de complete drinkwaterinstallatie gerealiseerd.

Na een gesprek, waarbij de wensen van de klant duidelijk worden, heeft van den Akker Aquaservice samen met Kanters Technics een drinkwatersysteem ontworpen. De klant gaf aan bij elke afdeling de keuze te willen hebben tussen verschillende soorten drinkwater. De reden hiervoor is dat wanneer er een ziekte uitbreekt, of er problemen zijn in een afdeling, men de dieren wil behandelen waarbij het nodig is, en niet meteen de gehele stal. De oplossing hiervoor is een overzichtelijk waterbord met drie Optimus® doseermodules waarmee per afdeling de keuze kan worden gemaakt tussen verschillende soorten drinkwater. Denk bijvoorbeeld aan schoon drinkwater, aangezuurd water, water met vloeibare voedingssupplementen of in noodgevallen medicatie.

Twee van de drie modules zijn buiten geplaatst, in een geïsoleerde RVS kast, waar eenvoudig een IBC onder te plaatsen en aan te sluiten is. Op deze manier is er zo min mogelijk kans op falen en daardoor zelfs letsel. De Optimus® doseermodule is geschikt voor zeer nauwkeurige en specifieke dosering (bijvoorbeeld voor toepassing van zuren), waardoor menselijke fouten met omrekenen en een verkeerde vooroplossing aanmaken, voorkomen worden. De doseermodule is verder traploos instelbaar van 0 tot 60 liter per 1000 liter wateropname en geschikt voor verschillende toepassingen.

Registratie wateropname ter bevordering van de diergezondheid
Het registreren van de wateropname van de dieren is nog een belangrijk onderdeel van het drinkwatersysteem. De wateropname van een dier is een goede indicator voor de gezondheid van de dieren. Doordat er per afdeling een watermeter is geplaatst ziet de varkenshouder direct in welke afdeling van de stal er problemen zijn met de gezondheid van zijn dieren. Op deze manier kan er snel worden ingegrepen wanneer er problemen optreden.

Er zijn verschillende momenten waarop je toevoegingen kunt doen op het drinkwater. Bijvoorbeeld wanneer er problemen optreden, maar ook het preventief toevoegen van supplementen zien wij steeds vaker terug. Het continu “aanzuren” of toevoegen van drinkwater supplementen zorgt voor een betere diergezondheid, maar het roept ook vaak vragen op; “Wat voor apparatuur heb ik nodig?”, “Kan ik mijn bestaande doseerpomp gebruiken?”, “Wat zijn de kosten van het zuur?”. Allemaal vragen die voor de ondernemer belangrijk zijn om te weten.

Meer werkgemak en een beter rendement
De reden waarom steeds meer varkenshouders, en veehouders in het algemeen, toch besluiten het drinkwater continu “aan te zuren” is dat het effect duidelijk zichtbaar is. De dieren blijven gezond, wat zorgt voor tevreden werknemers, meer werkgemak en een beter rendement. Het toevoegen van supplementen kan in veel gevallen nog eenvoudiger en een stuk effectiever. We zien in de praktijk vaak dat bestaande doseerapparatuur afwijkt of zelfs helemaal niet werkt.

25% besparing middels gepatenteerde oplossing
Om dit te voorkomen hebben wij de Optimus®doseermodule ontwikkeld. Deze gepatenteerde oplossing is standaard voorzien van een drukhoudventiel, wat zorgt voor een constante dosering van drinkwater toevoegingen. Waar voorheen drukschommelingen in het systeem nog van invloed waren op een juiste dosering, is de pH-waarde van het water bij deze doseermodule altijd constant en hoeft men geen reduceerventiel meer te plaatsen om de druk te verlagen voor de doseerpomp. Op deze manier bespaart men tot wel 25% procent op drinkwatertoevoegingen!

 

Gespecialiseerd in technische vraagstukken op het gebied van doseertechniek en drinkwaterinstallaties, beantwoorden de medewerkers van onze nieuwe business unit – Kanters Technics – alle mogelijke vragen.

Meer informatie
Wilt u graag meer informatie over onze doseermodules of drinkwaterinstallaties? Neem contact op met Tommy Vereijken door te bellen naar 06-46844808 of stuur een e-mail naar t.vereijken@kanters.nl.

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //