Van den Akker Aquaservice installeert Optimus® doseermodules

 In Nieuws

Van den Akker Aquaservice installeert Optimus® doseermodules

Onze partner van den Akker Aquaservice uit Heeswijk Dinther heeft bij een varkenshouder in Noord-Brabant onderstaande drinkwaterinstallatie gerealiseerd.

Door middel van een overzichtelijk waterbord met drie Optimus® doseermodules kan per afdeling de keuze worden gemaakt tussen verschillende soorten drinkwater. Denk bijvoorbeeld aan schoon drinkwater, aangezuurd water, water met vloeibare voedingssupplementen, of bijvoorbeeld een vaccinatie.
Twee modules zijn buiten geplaatst in een geïsoleerde RVS kast, waar makkelijk een IBC onder te plaatsen en aan te sluiten is.

Door op elke afdeling een watermeter te plaatsen heeft de varkenshouder een goed inzicht in de wateropname van zijn dieren, wat op zijn beurt weer een prima indicator is voor de gezondheid van de varkens.

Drinkwatersysteem     Optimus doseermodule in rvs kast

De Optimus® doseermodules zijn standaard voorzien van een drukhoudventiel, wat zorgt voor een constante dosering van bijvoorbeeld zurenmengsels.
Waar voorheen drukschommelingen in het systeem nog van invloed waren op een juiste dosering, Is de pH-waarde van het water nu altijd constant en hoeft u geen reduceerventiel meer te plaatsen om de druk te verlagen op de doseerpomp. Op deze manier kunt u tot wel 25% procent besparen op uw drinkwatertoevoegingen!

Meer informatie
Wilt u graag meer informatie over onze doseermodules of drinkwaterinstallaties? Neem contact op met Tommy Vereijken door te bellen naar 06-46844808 of stuur een e-mail naar t.vereijken@kanters.nl.

 

 

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //