Kanters

Met onze specialisatie in vloeibare voedingssupplementen ter ondersteuning van de diergezondheid en het voorkomen van het gebruik van antibiotica verbeteren wij uw bedrijfsresultaat. Wij ontwikkelen, produceren en leveren voedingssupplementen, reinigings- en desinfectiemiddelen, kuikenpapier, broeiremmers en klauwverzorgingsmiddelen.

Onze bedrijfsaanpak is gericht op drinkwaterhygiëne en vloeibare voedingssupplementen die voornamelijk via het drinkwater of brijvoer worden toegediend. Dieren drinken minimaal twee keer meer dan ze eten. Indien een dier ziek of gestrest is, zal het minder voer opnemen, maar wel blijven drinken. Dit maakt water het perfecte medium om de diergezondheid met voedingssupplementen te ondersteunen.

Daarnaast is het mogelijk om onze voedingssupplementen toe te voegen aan het basisrantsoen. Op deze wijze optimaliseren wij uw dagrantsoen en beschermen het voermengsel tegen broei.   

over-kanters-pluimvee

Missie en visie

Missie
Healthy Animals, Healthy Farm dat is waar wij voor staan. Door het toevoegen van  vloeibare voedingssupplementen ondersteunen wij de diergezondheid, verminderen we het antibioticagebruik en zorgen we voor een beter dierenwelzijn. Gezonde dieren presteren beter, wat zal resulteren in een hoger bedrijfsresultaat voor de veehouder.

Visie
We streven ernaar om een toonaangevend bedrijf te zijn in het ontwikkelen van duurzame alternatieven voor antibiotica die zowel de diergezondheid, dierenwelzijn als de bedrijfsresultaten verbeteren.

Innovatie en commitment

Door onze agrarische achtergrond en jarenlange ervaring hebben wij ons ontwikkeld tot een geschikte partner die samen met u de actuele problematiek binnen de veehouderij te lijf gaat. Al jaren zetten wij met succes onze innovatieve producten in, om samen met u als veehouder een optimaal resultaat te behalen. Om dit te bewerkstelligen geven wij u technisch advies en begeleiding bij het gebruik van onze producten. Om u van het beste advies te kunnen blijven voorzien, maken wij na het opstellen van een bedrijfsanalyse een bedrijfsprogramma op maat. Door de praktische kennis te combineren met de vele trends en ontwikkelingen uit de agrarische sector, optimaliseren we ons assortiment en ontwikkelen we nieuwe producten.

over-kanters-innovatie
over-kanters-lab

Kwaliteit – GMP-HACCP

Kanters is GMP+ (Good Manufacturing Practice) gecertificeerd. De GMP standaard betreft ook de benadering volgens het HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points) systeem. Dit betekent analyse van alle schakels in het productieproces met identificatie en documentatie van productkwaliteit en productveiligheid. Alle mogelijke risico’s ten aanzien hiervan worden adequaat gecontroleerd door middel van voorgeschreven procedures en instructies. Alle producten worden geproduceerd volgens GMP/HACCP in onze moderne fabriek en worden getest in onderzoeksfaciliteiten om veilige producten van uitstekende kwaliteit te garanderen. Dit wordt wereldwijd bevestigd door veehouders en integraties die dagelijks profiteren van de resultaten.

Samen naar een gezond resultaat

Kanters levert totaal oplossingen aan u als veehouder. Om dit te realiseren is het van belang dat voor allerlei situaties en gezondheidsissues producten aanwezig zijn die een positieve bijdrage leveren aan het herstel van de diergezondheid en het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Daarom hebben wij een uitgebreid assortiment van vloeibare voedingssupplementen via het drinkwater.

Onze producten zijn globaal onder te verdelen in vijf functionele groepen:

  1. Reinigings- en desinfectiemiddelen 
  2. Stabiele diergezondheid ondersteunen
  3. Verzorgingsproducten voor een beter dierenwelzijn   
  4. Ondersteunen van de darmgezondheid
  5. Bevorderen van het technisch resultaat  

Per functionele groep kunnen de producten verschillen afhankelijk van de diersoort, de diergroep, maar ook per bedrijfsspecifieke situatie. Daarom is het van belang dat, alvorens tot een aanpak te komen, er eerst een bedrijfsanalyse plaatsvindt. Voor deze analyse en het daaropvolgende stalprogramma kunnen onze voorlichters u ondersteunen in samenwerking met uw dierenarts en voerleverancier.

verkoopconcept-pluimvee

Tijdlijn

1984 – VAN OUDSHER EEN VLEESKUIKENBEDRIJF

Begin jaren 80 is Kanters begonnen als vleeskuikenbedrijf met innovatieve ideeën over het terugdringen van het antibioticagebruik, water hygiëne en bevorderen van de diergezondheid via het drinkwater. Het vleeskuikenbedrijf was een van de eersten met een gecomputeriseerd management informatie systeem. Hierdoor was Kanters in staat om dagelijks de technische resultaten te verzamelen en dierprestaties zeer nauwkeurig te analyseren. Omdat Kanters’ stallen destijds een van de weinige bedrijven was waar zulke informatie verzameld kon worden, kwamen diverse bedrijven uit de industrie naar ons bedrijf om proeven te doen. Kanters gebruikte de informatie van deze proeven als basis voor haar eigen productontwikkeling.

1988 – OPRICHTING VAN KANTERS SPECIAL PRODUCTS B.V.

De innovatieve ideeën leiden tot productie en handel. Kanters Special Products B.V.
is opgericht.

1996 – VERKOOP STIJGTover-kanters-tijdlijn

De verkoop van producten naar diverse landen over de hele wereld stijgt. De producten worden naar 25 landen geëxporteerd.

2002 – GMP+ CERTIFICERING

Kanters voldoet aan alle wet- en regelgeving omtrent productveiligheid en productkwaliteit. Hierdoor mogen wij het GMP+ certificaat in ontvangst nemen.

2007 – NIEUWE LOCATIEkanters-gebouw

Vanuit het kantoor naast de vleeskuikenstallen op de Middenakkerweg in Beek en
Donk verhuist Kanters naar een gloednieuwe fabriek aan de Stater 32 in Lieshout.

2011 – TNO PROJECT

In 2011 hebben Kanters en TNO de krachten gebundeld om samen gedegen onderzoek toe doen naar de mogelijkheid om natuurlijke middelen in te zetten als vervanger van antibiotica in de intensieve veehouderij. Het onderzoek moet een snelle toediening van actieve vervangers voor antibiotica opleveren. Begin 2014 kwamen de eerste gegevens vrij.

2014 – COMPLEET PROGRAMMA – SAMEN NAAR EEN GEZOND RESULTAAT

Met haar specialisme in vloeibare voedingssupplementen heeft Kanters een compleet programma ontwikkeld, waardoor zij totaal oplossingen aan de veehouder aanbiedt. Het uitgebreide assortiment is verdeeld in vijf functionele groepen die een positieve bijdrage leveren aan het herstel van de diergezondheid en het verbeteren van het bedrijfsresultaat.

2016 – KANTERS DAIRY SOLUTIONS

Kanters breidt haar activiteiten uit op de rundvee markt. De nieuwe divisie, Dairy Solutions genaamd, gaat zich richten op de inzet van producten en concepten die ondersteunend zijn aan de actuele en toekomstige uitdagingen binnen de extensieve veehouderij. Kanters Dairy Solutions wordt tijdens de EuroTier geïntroduceerd.

2016 – KANTERS ITALIA S.R.L.

Vanaf september 2016 heeft Kanters haar eerste buitenlandse vestiging geopend.
Gedurende vele jaren is Kanters reeds succesvol aanwezig op de Italiaanse markt. Omdat de markt vraagt om een intensievere technische en veterinaire steun van haar leveranciers, was het een logische stap om Kanters Italia op te richten met haar kantoor in de prachtige stad Cesena.

2019 – KANTERS TECHNICS – OPTIMUS DOSEERMODULE

Eind 2019 is de nieuwe Business Unit – Kanters Technics – opgezet. Hiermee richten we ons tevens op het ontwikkelen, produceren en leveren van systemen die ingezet worden bij het doseren van vloeibare voedingssupplementen aan water en voer én het reinigen en desinfecteren van drinkwater.
De introductie van de gepatenteerde Optimus® doseermodule vindt plaats en daarmee is de ideale oplossing voor het automatisch toedienen van vloeibare voedingssupplementen en reinigingsmiddelen aan het drinkwater in de (intensieve) veehouderij geboren.

Adresgegevens

Kanters
De Stater 32
5737 RV Lieshout
The Netherlands

Telefoonnummer

+31 (0) 499-425 600

contact-locatie-kanters-2

Contactformulier

Oplossingen op maat

Wij bieden voor allerlei situaties en gezondheidsissues oplossingen op maat aan. Onze innovatieve producten leveren een positieve bijdrage aan het herstel van de diergezondheid, reduceren van het antibioticagebruik en verbeteren van uw technisch bedrijfsresultaat.

Welk product het beste bij uw situatie past? Dat hangt af van uw bedrijfsomstandigheden en gezondheidsissues. Neem voor meer informatie en advies contact met ons op door te bellen naar
+31 (0) 499-425 600 of vul ons contactformulier in.

Bel mij terug

Voordelen van vloeibare voedingstoffen

Zieke dieren blijven drinken

Ziekte resulteert vaak in een verminderde voeropname terwijl de wateropname op peil blijft. Hierdoor zijn zieke dieren gemakkelijker via het drinkwater te ondersteunen.

Snel en adequaat ingrijpen 

Door het toevoegen van vloeibare voedingssupplementen aan het drinkwater kan er snel en adequaat ingegrepen worden. Voeding via drinkwater is eenvoudig opneembaar en snel beschikbaar.

Zelf de gebruiksperiode bepalen

De gebruiksperiode kan zelf bepaald worden. Met één eenvoudige handeling kan de product inzet voortgezet of gestopt worden.

Stallen en afdelingen apart doseren

Dieren kunnen per stal of afdeling apart ondersteunt worden. Wanneer additieven aan het voer toegediend worden is dit meestal niet mogelijk.

Maakt het rantsoen compleet 

Om het rantsoen aan te vullen of compleet te maken kunnen mineralen en vitaminen zeer eenvoudig via het drinkwater worden toegevoegd. Dieren krijgen zo de benodigde nutriënten binnen op het juiste moment.

Zowel preventief als acuut te gebruiken

Vloeibare voedingssupplementen zijn zowel preventief als bij situaties waar acuut gehandeld moet worden in te zetten.

Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //