Intesti-Flora; goede start en minder uitval tijdens de ronde

 In Tips

Intesti-Flora: goede start en minder uitval tijdens de ronde

Nieuwe veldresultaten laten zien dat de inzet van Intesti-Flora zorgt voor een goede start en minder uitval tijdens de ronde. De zorgvuldig samengestelde receptuur van Intesti-Flora bevat koperchelaat, organische zuren, waaronder melkzuur en prebiotica die gezamenlijk de darmgezondheid ondersteunen. Koper speelt een belangrijke rol in diverse lichaamsprocessen, waardoor het een essentieel sporenelement is. Verschillende studies geven aan dat de toevoeging van koper aan het dieet leidt tot een betere gezondheid en groei van pluimvee. Bovendien heeft koper interessante antimicrobiële eigenschappen. Het voordeel van het gebruik van koperchelaten ten opzichte van andere koperbronnen is dat de binding met chelaten zorgt voor een betere opname, met name in de darm.

 

De unieke combinatie van organische zuren staat ook bekend om hun antibacteriële eigenschappen omdat ze de pH verlagen, dit leidt tot groeiremming van potentiële pathogene bacteriën in het maagdarmkanaal.  Bovendien ondersteunen ze de vertering van eiwitten door de pH van de maag te verlagen. Daarnaast heeft melkzuur een groeibevorderend effect op positieve bacteriën zoals Lactobacillus. Intesti-Flora bevat bovendien inuline, een prebioticum, om de groei van positieve bacteriën nog meer te bevorderen.

In een veldproef op een vleeskuikenbedrijf in Nederland hebben we Intesti-Flora in 2 stallen in de zomer van 2019 getest en de resultaten vergeleken met 2 stallen zonder Intesti-Flora.

Materiaal en methode

Tabel 1. Geteste producten

 

Resultaten

Conclusie en discussie
Concluderend uit de resultaten in de bovenstaande tabel kunnen we zeggen dat in de eerste 14 dagen van producttoediening de vleeskuikens in stal 2 en 4 zwaarder zijn. We kunnen zeggen dat de toediening van Intesti-Flora de dieren een goede start geeft. Kijkend naar de uitval op dag 15, is er een significant verschil in stal 2 vergeleken met stal 1. Het verschil in uitval in stal 3 en 4 is niet significant, de getallen laten zien dat stal 4 minder uitval heeft dan stal 3. De dosering van Intesti-Flora in de eerste 14 dagen van het leven van het kuiken helpt het kuiken om de darmen beter te ontwikkelen en een betere voederconversie te hebben.

Na 42 dagen werden de dieren geladen voor transport. Het gemiddelde gewicht in stal 4 was aanzienlijk zwaarder dan in stal 3. Na 15 dagen waren de kippen in stal 4 zwaarder dan in stal 3. Het verschil was bijna significant (P = 0,06). Het verschil aan het einde van de levenscyclus was significant (P = 0,02). we kunnen concluderen dat de kuikens een goede start hadden in stal 4 en dat dit positief is voor de rest van het leven. Intesti-Flora bevat koper dat de darmen helpt zich op een goede manier te ontwikkelen en bestrijdt de bacteriën die een bedreiging voor de kuikens kunnen zijn.

Kijkend naar de sterfte over de hele periode zien we dat de stallen met Intesti-Flora minder uitval hebben gehad dan de stallen zonder Intesti-Flora. In stal 1 versus stal 2 zien we een uitval verschil van 0,4% en in stal 3 versus stal 4 zien we een uitvalverschil van 0,3%.

Voor deze proef kunnen we zeggen dat Intesti-Flora de dieren helpt een goede start van hun leven te hebben, een zwaarder gewicht te bereiken op slachtleeftijd en minder uitval gedurende de ronde.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Intesti-Flora of wenst u meer informatie over deze proef? Ga naar de productpagina van Intesti-Flora of neem contact met ons op door te bellen naar 0499-425 600. U kunt ons ook bereiken door een e-mail te sturen naar info@kanters.nl.

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //