Klauwproblemen; vele oorzaken met grote gevolgen

 In Tips

Klauwproblemen; vele oorzaken met grote gevolgen

Elke rundveehouder heeft ze wel: kreupele koeien, welke meestal een lagere melkproductie en een verminderde vruchtbaarheid hebben. Infectieuze klauwaandoeningen zoals Mortellaro, stinkpoot en tussenklauwontsteking komen met enige regelmaat voor en kunnen grote gevolgen hebben! We herkennen de symptomen, maar hoe kun je op een diervriendelijke, effectieve en vooral rendabele wijze deze problemen behandelen?

 


Koper, zinkchelaten en organische zuren

Koper- en zinkchelaten, aangevuld met diverse organische zuren vormen samen het recept om de klauwen van uw rundvee te verzorgen. De aanwezige koper- en zinkchelaten dringen diep door in de huid waar ze het huidherstel bevorderen (groei epitheelweefsel) en de hoornvorming stimuleren. Tevens hebben de chelaten een antibacterieel effect, zorgen ze voor hardere klauwen en realiseren ze een goede hechting van de werkzame stoffen. En dit allemaal zonder toevoeging van antibiotica, kopersulfaat of formaline. Hierdoor zijn de producten veilig voor dier, gebruiker en het milieu.

Aanpak
Om de producten op de juiste manier in te zetten is het belangrijk om te weten waarom de koeien kreupel zijn en wat hiertegen te doen is. Problemen gerelateerd aan Non-infectieuze klauwaandoening vragen immers een andere aanpak dan problemen veroorzaakt door infectieuze aandoeningen. Afhankelijk van deze bevindingen zal een behandelplan opgesteld moeten worden. Belangrijke aspecten die niet mogen ontbreken in een dergelijk plan zijn de wijze van behandelen, de frequentie van behandelen, het opnemen van preventieve acties en natuurlijk de selectie van de juiste product(en).

Juiste product en behandelplan
Al ruim 20 jaar is Kanters actief binnen de veehouderijsector met een eigen innovatieve klauwverzorgingslijn. Deze Hoofcare lijn is speciaal gericht op het tegengaan en verzorgen van infectieuze klauwaandoeningen. Tot 2018 hanteerden we de merken SOLKA en Kanters, echter sinds 1 januari 2019 wordt de lijn in de markt gezet onder de naam EXOLIUM.

De EXOLIUM Hoofcare lijn bestaat uit een Hoofgel (verkrijgbaar in tube & pot) voor individuele behandelingen en een spraybare variant (Hoofclear) voor groepstoepassingen. Om u te helpen bij de juiste inzet van de producten hebben we ook het EXOLIUM-behandelplan ontwikkeld. Dit omdat wij menen dat het niet ophoudt bij het leveren van product, maar dat juist de extra ondersteuning belangrijk is bij uw strijd tegen klauwaandoeningen. Een voornaam onderdeel hiervan is een gerichte analyse waarbij de actuele klauwproblematiek in kaart wordt gebracht. Hierbij zullen we ons niet enkel focussen op de numerieke besmetting, maar ook op de oorzaken van de besmetting.  Op deze wijze willen we een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de klauwproblematiek en tevens het onnodig gebruik van antibiotica terugdringen.

ACTIE: 10% korting
Om het 20 jarig jubileum te vieren ontvangt u 10% korting* op de aankoop van EXOLIUM Hoofcare producten. Onze EXOLIUM Hoofcare producten zijn verkrijgbaar bij onze partner Hofman Animal Care. Maak nu gebruik van deze aantrekkelijke actie en bestel de producten via de webshop.

*Korting is geldig van 1 okt. t/m 31 dec. 2019.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de EXOLIUM-producten of wenst u meer informatie inzake onze aanpak? Ga naar de productpagina van EXOLIUM Hoofgel of EXOLIUM Hoofclear of neem contact op met uw dealer. U kunt ons ook bereiken door te bellen naar 0499 425 600 of stuur een mail naar info@kanters.nl.

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //