Nutripreserve Basic: óók geschikt voor de Winterperiode

 In Tips

Wist u dat het toevoegen van een broeiremmer óók in de winter extra rendement oplevert? Dit doordat u ook in deze periode last van broei kunt hebben met alle gevolgen van dien.

Om deze uitspraak te onderbouwen heeft Kanters onderzoek gedaan naar de effecten van Nutripreserve® Basic in de winterperiode. De belangrijkste parameters die we onderzocht hebben zijn de melkproductieresultaten van de veestapel en de mate van selectie aan het voerhek.

De belangrijkste conclusies zijn dat u “ook in de winter” met onze Nutripreserve® producten:
1. Broei na het uitkuilen tegen gaat
2. Minder selectie aan het voerhek heeft
3. De voederwaarde van uw rantsoen behoud
4. De meetmelkproductie (FPCM) met 1,06 kg kunt laten stijgen
5. Een extra voersaldo kan halen van 0,27 per koe per dag.

Maar waar komen deze conclusies vandaan?

Om dit te begrijpen is het voor u belangrijk om te weten waar broei vandaan komt en welke factoren belangrijk zijn. Wanneer tijdens het mengen van een rantsoen de verschillende voeders door elkaar gemengd worden, ontstaat een homogeen mengsel. Indien in één (of meerdere) van deze voeders een hotspot (warme plek) aanwezig is, zal het warme voer zich vermengen met het koude voer. Echter naast warmte, bevatten de hotspots ook veel bacteriën waardoor de bacteriën zich snel verspreiden in het voermengsel. Deze bacteriën in combinatie met warmte en zuurstof zorgen ervoor dat het voer snel en hard zal broeien. Dit heeft een negatief effect op de voeropname, de melkproductie de diergezondheid van het vee en het uiteindelijke voersaldo.

Al met al kunnen we dus concluderen dat broei jaarrond een probleem kan zijn met verstrekkende gevolgen. Met onze Nutripreserve® producten kunt u deze problemen voorkomen, waardoor u op een gemakkelijke en plezierige manier uw boterham kunt verdienen. Kortom: als uw dieren niet eten, eet u ook niet!

Meer informatie
Mocht u vragen hebben over het onderzoek of wenst u aanvullende informatie over de Nutripreserve® producten, neem dan contact met ons op door te bellen naar 0499-425 600 of stuur een e-mail naar info@kanters.nl.

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //