Uw melkproductie verhogen? Dit doet u met koud, fris en smakelijk voer!

Iedere melkveehouder kent de problemen van broei. Naast de negatieve effecten op de voeropname tast broei óók de nutritionele waarde van uw rantsoen aan, wat een lagere melkproductie en een slechter technisch resultaat tot gevolg heeft. Maar wat kunt u hier nu tegen doen?

Lees verder en we leggen het u uit!

Waar de aandacht jaren uitging naar het beperken van de (broei)verliezen rondom de oogst- en inkuilperiode (gem. 13% verlies) is de focus aan het verschuiven naar het waarborgen van de nutritionele waarde van het ruwvoer. Zoals weergegeven in de onderstaande tabel gaat na het inkuilen nog steeds 25% voederwaarde verloren door uitkuil- en voerverliezen. Indien u deze verliezen moet vervangen (€ 0,16 per KVEM) zal dit voor een bedrijf met 120 melkkoeien een schadebedrag betekenen van € 31.500,-. Daar mag u de lagere winst door een lagere melkproductie bij optellen. De extra kosten door verminderde weerstand van uw veestapel zijn in dit bedrag ook niet meegenomen

Door de vele onderzoeken die gedaan zijn weten we dat broei een groot probleem is binnen de melkveehouderij. Naast de nutritionele verliezen heeft broei als bijkomend effect dat de smakelijkheid van het ruwvoer vermindert en zal het aantal ongewenste micro-organismen in het rantsoen toenemen.

Maar wanneer spreken we van ongewenste micro-organismen? Ongewenste micro-organismen zijn organismen die geen bijdrage leveren aan de conservering van de kuil maar enkel betrokken zijn bij anaëroob bederf. De voornaamste ongewenste micro-organismen zijn clostridia, enterobacteriën, gisten, schimmels en listeria. Met name de schimmels zijn ongewenst omdat deze mycotoxinen kunnen produceren die naast smaakafwijkingen ook gezondheidsrisico’s zoals spijsverteringsproblemen, vruchtbaarheidsproblemen en een verminderd immuunsysteem met zich meebrengen.

Ontvang bij aankoop van een IBC Nutripreserve een Mycotoxine onderzoek t.w.v. €85,-*.

* Actie loopt t/m 31 augustus 2019. Kanters neemt de helft van het mycotoxine onderzoek voor haar rekening.

Wat te doen?

Om broei in gras- en maiskuilen tegen te gaan en de voerefficiëntie van uw veestapel te stimuleren heeft Kanters Nutripreserve® ontwikkeld. Nutripreserve® is een vloeibare broeiremmer op basis van gebufferde organische zuren, speciaal ontwikkeld om ongewenste micro-organismen aan te pakken en de melkproductie bij uw koeien te verhogen. Daarnaast is Nutripreserve® zeer eenvoudig toe te dienen in de voermengwagen met een speciaal ontwikkelde doseermodule. Nutripreserve® is ook geschikt voor snijvlakbehandeling.

Maar wanneer moet u uw voer gaan behandelen?

Om antwoord te geven op deze vraag heeft Kanters samen met HAS Den Bosch twee studies uitgevoerd naar de effecten van de Nutripreserve® broeiremmers. Deze onderzoeken hebben uitgewezen dat de broeiremmers jaarrond de melkproductie verhogen wat een positief effect heeft op het technisch en economisch resultaat. Dit is toe te schrijven aan het behoud van voederwaarde jaarrond. Ook is in deze onderzoeken aangetoond dat bij een omgevingstemperatuur van 20 graden of hoger, Nutripreserve® een hogere droge stof opname garandeert.

Hoe helpt Kanters uw melkproductie te verhogen?

Nutripreserve® is verkrijgbaar in twee varianten:
• Nutripreserve® Basic remt de bacterie-, gisten- en schimmelgroei in het voermengsel. Dit resulteert in fris, koud en smakelijk voer. Daarbij bevordert het de voederwaarde door behoud van Nutriënten.
• Nutripreserve® Tasty behoudt niet enkel uw voederwaarde, maar voorziet uw melkveerantsoen ook van extra suikers. De suikers zorgen voor een hogere energiewaarde en ook voor meer ‘Plak’ in het rantsoen. Dit resulteert uiteindelijk in minder selectie aan het voerhek en een efficiëntere vertering.

Wilt u ook uw melkproductie verhogen?

Wij bieden u oplossingen aan die u hierbij helpen. Vraag vrijblijvend advies aan!

Tip! De waarde van uw voedingswaarde behouden

Bent u benieuwd wanneer en hoe u uw voer moet behandelen? Wij hebben speciaal voor u de belangrijkste resultaten van het onderzoek gebundeld. Vul uw e-mailadres in en download direct!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //