Kanters; Sterk met water!

 In Tips

Kanters; Sterk met water!

Kraanwater is schoon en voorziet ons van ons belangrijkste nutriënt: water. Dit water is vrij van microbiële vervuiling, vrij van toxines en bevat geen schadelijke chemische bestanddelen. Maar wat voor ons gewoon is, is vaak niet vanzelfsprekend voor het water dat we aan onze dieren geven. En dit terwijl schoon drinkwater van essentieel belang is voor de diergezondheid. Maar wat is eigenlijk schoon drinkwater en wanneer is de waterkwaliteit afdoende.

Waterkwaliteit
Als we praten over de kwaliteit van water kunnen we dit onderwerp opsplitsen in twee delen, namelijk chemische- en microbiële kwaliteit.

Chemische kwaliteit omvat de mineralen zoals ijzer, mangaan, calcium en magnesium waarvan de laatste twee grotendeels de hardheid bepalen. Mineralen (m.n. ijzer en mangaan) kunnen neerslag veroorzaken in de leidingen waardoor micro-organismen gemakkelijker biofilm vormen. Naast problemen door neerslag, kan ook een tekort tot problemen leiden. Water dat gezuiverd is van alle zouten en mineralen (bijv. na omgekeerde osmose) is in staat om beton en koper op te lossen. Dit agressieve water heeft daarnaast een negatieve invloed op de botontwikkeling en op de algehele mineraalhuishouding in het dier.

De microbiële kwaliteit van water wordt bepaald door de aanwezigheid van organismen. Hoewel kraanwater een laag aantal bacteriën bevat, kan via een vervuild leidingsysteem de microbiële druk in de drinkbak enorm hoog zijn. Hierdoor zijn pathogene organismen in staat om een infectie van dier op dier over  te dragen. Kortom, de focus op microbiële kwaliteit van drinkwater gaat verder dan het inkomende water alleen, het leidingsysteem moet ook schoon zijn.

Indien de chemische- of microbiële kwaliteit van uw water niet voldoet aan de norm, is het raadzaam om een verbetertraject te starten. Wij kunnen u hierbij helpen!

Waterspecialist
Kanters levert een breed scala aan desinfectie- en drinkwateradditieven ter verbetering van de diergezondheid. Naast deze producten bieden we de mogelijkheid tot structurele watermonitoring en hebben we een eigen afdeling die verantwoordelijk is voor de doseertechniek. Door de combinatie van deze 3 activiteitsgebieden zijn we in staat maatwerk te leveren waar u als veehouder uw voordeel mee kan doen.

Meer informatie
Wilt u graag meer weten over schoon drinkwater of hoe Kanters u hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0499-425 600 of stuur een e-mail naar info@kanters.nl.

Recente berichten
Neem snel contact op

Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
// //